Biografie van Hanneke de Wit

Sopraan Hanneke de Wit studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar studie aan De Nieuwe Opera Academie.
Daarna vertolkte Hanneke de Wit diverse opera rollen waaronder: Euridice in Glucks Orfeo ed Euridice met het Orkest van het Oosten, Pamina in Mozarts Zauberflöte in de Amsterdamse RAI, Contessa in Mozarts  Le Nozze di Figaro met het Gelders Orkest, Eerste Dame in Mozarts Zauberflöte met het Combattimento Consort en Malwina in Marschners Der Vampyr in het  Grachtenfestival.
Bij de Reisopera zong zij de rollen van Grande Pretresse in Rameau’s  Hippolyte  et Aricie en  Woglinde in de succesvolle productie Wagners Rheingold  en Götterdämmerung o.l.v. Ed Spanjaard.
Tijdens de afscheidsconcerten van Ed Spanjaard van het Limburgs Symfonie Orkest zong Hanneke in  Le Martyre van Debussy.
In 2007 maakte Hanneke de Wit haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Bruckners Derde Mis in f-klein o.l.v. Philippe Herreweghe.. Zij maakte tournees met het Requiem van Mozart (Brabants Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend) en met Die Schöpfung van Haydn (Orkest van de achttiende eeuw o.l.v. Frans Brüggen). Met dirigent Peter Dijkstra zong zij in de Zaterdag Matinee Bachs Magnificat en de Matthäus Passion. Met het Gelders Orkest zong zij in 2012 de Wesendonck Lieder van Wagner op een choreografie van Introdans o.l.v. Nicolai Alexeev..
 In 2014 herneemt de Reisopera de geënsceneerde productie van Bachs  Johannes Passion van regisseur Dale Duesing, waarin Hanneke wederom de  sopraan partij zal zingen. Ook zingt zij komend seizoen Beethovens 9e Symfonie met het Orkest van de achttiende eeuw.
In 2004 won Hanneke de Wit het prestigieuze Cristina Deutekom Opera Concours. Tijdens het Internationale Vocalisten Concours in Den Bosch in 2006 werd haar de Caroline Kaart Prijs voor de beste Nederlandse zangeres toegekend.
Hanneke de Wit is hoofdvakdocente aan het Prins Claus Conservatorium. Zij studeerde ook Duitse Taal en Letterkunde aan de Universiteit  Leiden.
Meer informatie vindt u op www.hannekedewit.nl

Downloadversies:

Korte Duitse biografie - Deutsche Biografie

Korte Engelse biografie - English biography

Korte Italiaanse biografie - Biografia italiano

naar boven